buy

buy

  • ۰
  • ۰

تحقیق سلاح های شیمیایی در دوران باستان 33 ص

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 33

1

فهرست مطالب

عنوان صفحه

مقدمه....................................................................................1

فصل اول

تاریخچه جنگ ابزار های شیمیایی...................................................2

فصل دوم

بررسی حقوق بیمار وجانباز شیمیایی................................................7

فصل سوم

بررسی پر حساسیتی مجاری هوایی جانبازان.....................................21

فصل چهارم

گالری عکس های شهدای شیمیایی..................................................26

فصل پنجم

سرود هایی پیرامون جانبازان شیمیایی.............................................28

فصل ششم

خاطراتی از دوران جنگ تحمیلی...................................................30

-1سلاح های شیمیایی در دوران باستان:

گرچه تاریخ دقیق نخستین کاربرد مواد سمی در ادوار گذشته نامعلوم است، با این حال می توان به کارگیری آتش از جانب انسان را به عنوان نخستین حربه شیمیایی نام برد.

کاربرد مواد شیمیایی سمی حدود 600 سال قبل از میلاد مسیح در کتاب های پوزانیاس (Pausanias) مولف یونانی در شهر دلفی گزارش شده است.

در آن زمان مهاجمان یونانی برای از پای در آوردن مدافعان دلفی آب رودخانه را به ریشه گیاه خرق سفید (Veratrum از جنس Hellebore) که حاوی مواد سمی بود آغشته کردند و بدین گونه به سادگی شهر محاصره شده را تصرف کردند.

همچنین پروکیپوس، مورخ روم شرقی، در مورد جنگ های ساسانیان و رومیان می نویسد که؛ سپاه ساسانی برای تسخیر دژهای رومی ها زیر دیوار آن نقب می زدند.

گاهی این نقب ها با نقب دشمن که برای مقابله حفر شده بود برخورد می کرد، در چنین شرایطی دو طرف می کوشیدند با سوزاندن گوگرد، سربازان حریف را بیرون رانند.

همچنین در تاریخ حمل و نقل دریایی از آتش مشهور یونانی (The Greek Fire) فراوان صحبت شده است.

مخلوط آتش زا معمولاً شامل قیر، گوگرد و مواد چسبنده همراه با روغن خام و آهک زنده بوده است. آتش یونانی در تماس با آب، خود به خود مشتعل می شد.

در 1453 میلادی که ترک های عثمانی به قسطنطنیه یا استانبول امروزی، آخرین سنگر روم شرقی (بیزانس) حمله بردند، به کندن نقب پرداختند؛ مدافعان شهر برای مقابله با آنها، در نقب ها با پخش دود حاصل از سوزاندن گوگرد که همان SO2 می باشد، ترک‌ها را دچار خفگی نمودند.

در 1862 و در جریان جنگ داخلی آمریکا پیشنهاد به کارگیری گاز کلر در عملیات نظامی مطرح شد. گرچه، کلر مورد استفاده واقع نشد ولی بدون شک فکر کاربرد گسترده و تولید صنعتی عوامل شیمیایی متعلق به آمریکایی هاست. بعدها یک دوره تلاش جدی در مورد توسعه عوامل شیمیایی و وسایل حمل آنها به صورت نارنجک، گلوله توپ و غیره آغاز گردید.

در اواخر قرن نوزدهم انگلیسی ها در جنگ بوثر از گلوله های توپ محتوی اسید پیکریک استفاده کردند. بدین گونه به کارگیری متفرقه از عوامل شیمیایی بتدریج زمینه را برای کاربرد گسترده آن در فاجعه 1915 فراهم آورد.

1ـ2 سلاح های شیمیایی در جنگ جهانی اول:

با آغاز قرن بیستم و توسعه بیش از پیش دانش شیمی، زنگ خطر به کارگیری احتمالی و گسترده مواد شیمیایی در جنگ ها برای دولتمردان اروپایی به صدا درآمد و آنها را واداشت طی قراردادی به کارگیری این مواد را منفع کنند. این قرارداد در سال 1907 بسته شد و به تصویب بیشتر کشورهای اروپایی رسید. با این حال برخلاف قرارداد منع کاربرد سلاح شیمیایی، این جنگ افزار مخوف در مقیاس گسترده ای طی جنگ جهانی اول به کار گرفته شد و چنانچه در تاریخ ثبت شده، جنگ شیمیایی نخستین بار، زمانی که آلمانی ها در اکتبر 1914 در نوشاپل گلوله های حاوی گاز اشک آور به سوی فرانسوی ها پرتاب کردند، آغاز شد ولی به سبب پراکندگی سربازان و محدود بودن شمار گلوله ها این تاکتیک چندان کارساز نبود و حتی فرانسوی ها متوجه کاربرد آن نشدند. با این حال آلمانی ها دست از تلاش برنداشته و گاز کلر را نیز نخستین بار در 22 آوریل 1915 در یپرس (Ypres) بلژیک علیه سربازان مستعمراتی فرانسه و پیاده نظام کانادایی که هیچ ماسکی برای حفاظت نداشتند به کار بردند. علاوه بر این آلمانی ها به سرعت به فسژن و خردل روی آورده و آنها را در جبهه آزمودند. [1] به طوری که عامل تاول زای خردل گوگردی به وسیله آلمانی ها در 1917 و در نزدیکی دهکده یپرس بر ضد سربازان فرانسوی به کار گرفته شد و به همین دلیل فرانسویان نام ایپریت (Yperite) را نیز به عامل خردل دادند. همچنین خردل با نام دیگری به نام صلیب زرد (Yellow Cross) نیز شناخته شده بود چرا که برای مشخص کردن مخازن حاوی آن علامت صلیب زرد به کار می رفته است.

به طور کلی در جنگ جهانی اول حدود 125000 تن عوامل سمی مشتمل بر 45 نوع عامل شیمیایی مختلف به کار رفت که در بین آنها 18 عامل کشنده و 27 عامل تحریک کننده بود. از میان عوامل ذکر شده به طور عمده فسژن و خردل حدود یک میلیون و 300 هزار سرباز را از صحنه نبرد خارج کرد که تعداد بیشماری از آنها برای همیشه نابینا شدند و تقریباً 100 هزار نفر جان باختند.

1ـ3 سرنوشت سلاح های شیمیایی پس از جنگ جهانی اول

روند سریع ساخت جنگ افزارهای شیمیایی جدید و کاربرد وسیع آن طی جنگ جهانی اول و مهمتر از همه برانگیخته شدن احساسات عمومی باعث شد بیش از پنجاه کشور معاهده ای مبنی بر عدم کاربرد جنگ افزارهای شیمیایی را در ژنو امضا کنند که به پروتکل 1925 ژنو (Geneva Protocol) معروف شد. اما تصمیمی درباره منع ساخت این سلاح ها گرفته نشد. علاوه بر این با توجه به ویژگی های مواد شیمیایی جنگی (پوشش وسیع، خواص مصدوم کنندگی شدید، افت روحیه شدید دشمن و نیاز به نیروی متخصص و کارآمد جهت درمان و رفع آلودگی) نظر کارشناسان نظامی پس از جنگ جهانی اول، به شدت به طرف این جنگ افزارها معطوف و موجب توسعه این سلاح ها در کشورهای غربی شد و بدین شکل روش های تولید بسیاری از ترکیبات شیمیایی به دست آمد. بعضی ها گمان می کردند که در پناه این معاهده جهانی در جنگ ها و درگیری ها از این سلاح استفاده ای به عمل نخواهد آمد ولی تاریخ شاهد وقایع ناخوشایند دیگری بود.

در 1936، 650 تن عامل شیمیایی توسط ایتالیا در جنگ علیه اتیوپی به کار رفت که جان 15 هزار نفر را گرفت.

در جنگ های یمن، (67 ـ 1963) مصری ها از سلاح شیمیایی استفاده کردند.

در 1938 ژاپنی ها بمب های حاوی عوامل شیمیایی، بر روی سربازان چینی فرو ریختند.

در جنگ های داخلی اسپانیا که از 1936 آغاز شد و سه سال به طول انجامید به فرمان استالین و در حمایت از جمهوری خواهان که علیه ملی گرایان به رهبری فرانکو می جنگیدند، در دو منطقه اسپانیا گازهای سمی و همچنین عامل خردل به کار برده شد که طی آن شمار زیادی از افراد غیرنظامی به هلاکت رسیدند.

1ـ4 سلاح های شیمیایی در جنگ جهانی دوم

در جریان جنگ جهانی دوم مراکز پژوهشی ـ نظامی در آلمان، انگلستان، آمریکا و ژاپن به کوشش های خود جهت تهیه عوامل شیمیایی با سمیت زیاد ادامه دادند. در آلمان سنتز عوامل بسیار سمی اعصاب تابون و ساربن آغاز و با تهیه سومان در سال 1944 دنبال شد که سمی ترین عامل شیمیایی در جنگ جهانی دوم بود. آلمانی ها همراه با تلاش های پژوهشی جدی، کارخانه بزرگی برای تولید جنگ افزارهای شیمیایی و مهمات آن تاسیس کردند که تولید سالیانه آن در 1943 حدود 180 هزار تن (این مقدار 5/1 برابر عوامل شیمیایی به کار رفته به وسیله دول متخاصم طی جنگ جهانی اول) بوده است. طبق گزارش ورماخت (wehrmaht) در اواخر جنگ، ذخیره عوامل شیمیایی آلمان 70 هزار تن شامل 32 هزار تن ایپریت یا خردل و 13 هزار تن گازهای اعصاب بوده است.

اسپی یر (Speer) وزیر صنایع هیتلر در دادگاه بین المللی نورنبرگ اعلام کرد که هیتلر خود طی جنگ جهانی اول مصدوم شیمیایی بوده و بدین جهت به جنگ افزارهای شیمیایی جدید اهمیت زیادی قائل بود. نیروهای هیتلری همواره ذخایر جنگ افزارهای شیمیایی خود را افزایش می دادند. آلمانی ها در جریان جنگ دوم مرتکب بیرحمانه ترین جنایات علیه بشریت شدند. اتاق های گاز در اردوگاه های بوخن والد (Buchenwald)، آشویتس (Auschwitz)، زاخرزن هاوزن (Sachsenhausen)، نوین گام (Neuengamme)، لوبلین (Lublin)، گروسه روزن (Grosse -Rosen)، راونز بروخ (Ravensbruck) و تربلینکا (Treblinka) کار می کردند.

در 14 ژوئیه 1942 هیملر (Himmler) اجازه داده بود که در برخی اردوگاهها از زندانیان برای آزمایش عوامل شیمیایی استفاده کنند. در کل، تا پایان جنگ تنها 5/4 میلیوم زندانی بر اثر به کارگیری انواع عوامل سمی به وسیله شرکت دگش وابسته به مجتمع صنعتی فاربین در اردوگاه آشویتس مسموم شده بودند.

انگلیسی ها سنتز تابون و سارین را تکرار کردند و علاوه بر آن مکانیسم اثر عوامل شیمیایی ترکیبات آلی فسفردار را کشف نموده و بر این اساس شیوه های جدیدی را برای سنتز عوامل شیمیایی پیشنهاد کردند. گرچه کوشش های انگلیسی ها سری نگه داشته شد با این حال گزارش های پژوهشی منظم و کاملی از طریق وزارت دفاع انگلستان به آمریکایی هایی که در همین زمینه کار می کردند فرستاده می شد. ژاپنی ها نیز در سال های جنگ هزاران ماده شیمیایی سمی سنتز









سایر محصولات :
تحقیق سلاح های شیمیایی در دوران باستان 33 ص

تحقیق سلاح های شیمیایی...

تحقیق در مورد رعایت ایمنی در تست تجهیزات برقدار 33 ص

تحقیق در مورد رعایت...

تحقیق درباره رآلیسم واقع گرایی 12 ص

تحقیق درباره رآلیسم...

تحقیق درباره دولت موحدون اندلس 26 ص

تحقیق درباره دولت موحدون...

تحقیق رفتارشناسی حیوانات اهلی

تحقیق رفتارشناسی حیوانات...

تحقیق در مورد ربات

تحقیق در مورد...

تحقیق رابطه ایران و امریکا از دیدگاه امام خمینی 30 ص

تحقیق رابطه ایران و امریکا از...

تحقیق درباره دهه فجر 12 ص

تحقیق درباره دهه فجر 12 ص...

تحقیق درباره دموکراسی از نظر کارل پوپر 15 ص

تحقیق درباره دموکراسی از نظر...

تحقیق در مورد راهکارهای برای حل مشکلات گردشگری و جذب توریست در ایران 12 ص

تحقیق در مورد راهکارهای برای...

تحقیق در باره اقتصاد آموزش

تحقیق در باره اقتصاد آموزش...

تحقیق درباره دموکراسی 52 ص

تحقیق درباره دموکراسی 52...

تحقیق درباره دفاع مقدس 12 ص

تحقیق درباره دفاع مقدس 12 ص...

تحقیق جوجه کشی بوقلمون

تحقیق جوجه کشی بوقلمون...

تحقیق در مورد راکتور های قدرت 13 ص

تحقیق در مورد راکتور های قدرت...

تحقیق تغذیه دام و طیور

تحقیق تغذیه دام و طیور...

تحقیق در مورد راه تازه برای تشخیص سرطان رحم

تحقیق در مورد راه...

تحقیق درباره خوارزمشاهیان 48 ص

تحقیق درباره خوارزمشاهیان 48...

تحقیق آرد استخوان برای تغذیه دام و طیور و آبزیان

تحقیق آرد استخوان برای تغذیه...

تحقیق در مورد رئیـس المحـدثیـن، شیخ صـدوق 14 ص

تحقیق در مورد رئیـس المحـدثیـن، شیخ صـدوق...

تحقیق درباره حاکم کیست ؟ 20 ص

تحقیق درباره حاکم کیست ؟...

تحقیق درباره جنگ جهانی دوم 17 ص

تحقیق درباره جنگ جهانی دوم 17 ص...

تحقیق در مورد دین و اخلاق زیست محیطى

تحقیق در مورد دین...

تحقیق درباره جنبش دانشجویی 13 ص

تحقیق درباره جنبش...

تحقیق در مورد دیابت 30 ص

تحقیق در مورد دیابت 30...

تحقیق درباره تمدن بین النهرین 10 ص

تحقیق درباره تمدن بین النهرین 10...

تحقیق در مورد دیفرانسیل وانتگرال 20 ص

تحقیق در مورد...

تحقیق درباره تبلیغات در جنگ 18 ص

تحقیق درباره تبلیغات در...

تحقیق درباره تعریف جنگ 31 ص

تحقیق درباره تعریف...

تحقیق در مورد دریای خزر 56 ص

تحقیق در مورد دریای...

تحقیق درباره تاریخچه شهرمشهد 12 ص

تحقیق درباره تاریخچه...

تحقیق درباره تاریخ بیزانس 12 ص

تحقیق درباره تاریخ بیزانس...

تحقیق در مورد درگز در خراسان

تحقیق در مورد درگز در خراسان...

تحقیق در مورد درباره مثلث برمودا

تحقیق در مورد...

تحقیق درباره تاریخچه یهود 13 ص

تحقیق درباره تاریخچه یهود...

تحقیق درباره تاریخچه اسماعیلیه 25 ص

تحقیق درباره تاریخچه اسماعیلیه 25 ص...

تحقیق در مورد دانه ذرت جهت تغذیه دام طیور و آبزیان

تحقیق در مورد...

تحقیق درباره تاریخ شهرهای ایران 33 ص

تحقیق درباره تاریخ شهرهای ایران 33 ص...

تحقیق درباره امام صادق ع و پزشکی 21 ص

تحقیق درباره امام صادق ع و پزشکی...

تحقیق در مورد درآمدی بر درک جرم سازمان یافته و مظاهرفرا ملی آن 50ص

تحقیق در مورد درآمدی...

دانلود پاورپوینت دستورالعمل HSE پیمانکاران

دانلود پاورپوینت دستورالعمل HSE...

تحقیق در مورد خداباوری و اخلاق زیست محیطی

تحقیق در مورد خداباوری و...

تحقیق درباره امام رضا ع و بنی عباس 33 ص

تحقیق درباره امام رضا ع و...

تحقیق درباره اسرائیل 15 ص

تحقیق درباره اسرائیل 15 ص...

تحقیق در مورد خانواده ووالدین غایب

تحقیق در مورد خانواده...

تاریخ صد ساله ی جنبش های سوسیالیستی 15 ص

تاریخ صد ساله...

تحقیق در مورد خاک برداری ، اجرای فنداسیون ، نصب صفحات زیر ستون ، ساخت تیر و ستون از ورق ، برپایی اسکلت فلزی ، ا Copy

تحقیق در مورد خاک...

تاثیر توسعه نهادهای سیاسی بر تحول نظام اداری 21 ص

تاثیر توسعه نهادهای سیاسی بر تحول نظام...

تحقیق در مورد خازنها 39 ص

تحقیق در مورد...

تحقیق در مورد خاتم سازی 19 ص

تحقیق در مورد خاتم سازی 19...

تحقیق کاربرد سی تی اسکن ها در علم پزشکی و سیرتکاملی آنها
مقاله استفاده از ویتامین A همراه با واکسیناسیون جهت پیشگیری از وقوع بیماری کوکسیدیوز در پرندگان
تحقیق نقش دولت در اقتصاد چین
تحقیق رقابت در بازار کار(جذب منابع مالی و فروش کالا)
تحقیق خصوصی سازی و کاستی های سیستم مالی
دانلود مقاله زندگینامه عطار نیشابوری
تحقیق درباره رنزو پیانو
تحقیق درباره مرغداری
مقاله درباره عایق های رطوبتی
مقاله فناوری ساخت دیوارهای دو جداره
مقاله درباره سالمند کیست
مقاله حمله نظامی آمریکا به طبس

کلمات کلیدی :جنگ افزارهای شیمیایی افزارهای شیمیایی جدید جنگ جهانی عوامل شیمیایی جهانی اول جنگ افزارهای افزارهای شیمیایی های شیمیایی این حال شیمیایی عوامل جهانی کردند کاربرد کارگیری آلمانی
  • ۹۶/۰۷/۲۹
  • mohamad kazemi

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی